Sider

torsdag den 15. marts 2012

Det er nu dræbersneglen skal bekæmpes

Igår hørte jeg i radioen noget om hvordan man kunne fange/finde dræbersneglene,
man skulle tage et bræt, en stump plade ol. aviser kunne også bruges dem lå man direkte på jorden, og når solen skinnede ville sneglene kravle ind i skyggen og så var det bare at løfte brættet  og så aflive de snegle som  var nedenunder.
Allerede nu kunne man gå i haven og kikke under  blade og andet som ligger oven på jorden og de snegle og æg man fandt nu skulle man ikke døje med senere på året.
Det er nemmere at finde 10 æg nu end at finde 10 snegle som kravler rundt i haven om en måned.


4 kommentarer:

 1. Tak for tippet :-D
  Sidste år var jo første "rigtige" haveår for mig her i haven. Der fandt jeg også ud af, at vi havde mange snegle. De åd nemlig næsten alt på mine miniDahliaer, men på trods af at der næsten kun var bladribbe tilbage kom planterne sig fuldstændigt.
  Hver aften ved mørkets frembrud blev der jagtet dræbersnegle. Til sidst kunne vi stort set ikke finde nogle. Så jeg er spændt på hvordan det ser ud på den front i år.
  Men det kan da helt sikkert godt betale sig allerede nu, at få dem fjernet, hvis der er nogle.
  Forårs hilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 2. Jeg har fundet min den første. Jeg myrder dem med at jernspyd gennem kroppen og så ud i affaldssækken. Jeg har desuden Vinbjergsnegle i min have. De skulle efter sigende æde Dræbersneglens æg og så er de hyggelige. Vi glæder os hvert år til at møde "Søren", når han lige er stået op(de går i vinterhi). Sidste år fandt jeg 3 og tror jeg mødte en unge midt på sommeren. Det er kun i foråret man møder dem, da de gemmer sig i skyggen om sommeren.

  SvarSlet
 3. Puha jeg frygter det værste i år... sidste år var de lige ovre på den anden side af vejen, så jeg tror ikke vi slipper i år... men så har jeg jo dit trick :o)

  Ha en go aften....

  SvarSlet
 4. Hvor hyggeligt at opdage endnu en haveblogger:-)jeg har straks meldt mig som læser. Vi er så heldige her hos os(vi bor i Næstved)at vi endnu ikke har haft nogen dræbersnegle i vores have, håber det fortsætter sådan... God weekend til dig.

  SvarSlet